NICC Membership
NICC is a non-profit artists initiative run by and for artists, it is founded by professional visual artists in order to advocate their rights. Our aim is to set up a qualitative social framework within which the autonomous artistic practice can develop professionally.
NICC functions as a mediator between the artists and the government, art organizations, and other actors in the cultural field. In addition to a program of social actions, reflection, and research, the NICC presents an artistic program of lectures, exhibitions, symposiums, and presentations on contemporary professional practice.
By becoming a member you help give a voice to artists.
Membership is free for the first year, In the second year, you will be asked for a donation. You can always support us, BE79 7350 4576 9133. If you make a donation please mention 'membership 2023'. Thank you!
By subscribing as a NICC member you will be kept informed monthly on all our activities, our events, and projects. Each joining member can apply to the board to become a member of the general meeting.
Fill in the form below to become a member.
Become a NICC member.
De allereerste toepassing van het nieuwe Kunstendecreet staat voor de deur. Tegen 15 september 2015 worden de eerste project- en beursaanvragen ingediend en op 1 oktober de aanvraagdossiers voor werkingssubsidies.
Omdat het nieuwe decreet heel wat wijzigingen meebrengt, organiseert Kunstenpunt, in samenwerking met Kunsten en Erfgoed, een reeks infosessies om kunstenaars en organisaties wegwijs te maken in de regelgeving en om de nieuwe instrumenten goed in de vingers te krijgen.
De infosessies bestaan telkens uit twee delen:
1. Presentatie: In een eerste deel geeft Kunsten en Erfgoed een overzicht van de nieuwe en vernieuwde subsidielijnen, verduidelijking over het principe van zelfprofilering via functies en disciplines, over de manier waarop de kwaliteitsbeoordeling georganiseerd wordt en over de rol van de visienota van de Minister van Cultuur.
2. Workshops: In een tweede deel begeleidt Kunstenpunt kleine groepen deelnemers, om aan de hand van concrete cases de verschillende subsidielijnen en het gebruik van functies en disciplines beter onder de knie te krijgen. Het steunpunt krijgt daarbij de hulp van belangenbehartigers oKo en NICC en van het Vlaams Architectuurinstituut.
De eerste reeks infosessies - van 25 maart tot en met 3 april in Gent, Antwerpen, Brussel en Leuven - zijn in de eerste plaats gericht op organisaties; ze behandelen voornamelijk de subsidie-instrumenten die zij ter beschikking hebben. De tweede reeks workshops - van 27 april tot 21 mei in Gent, Antwerpen, Brussel en Hasselt - zoomen extra in op de instrumenten voor individuele kunstenaars. De Brusselse sessie van 29 april zal in het Engels georganiseerd worden
Infosessies met een focus op individuele kunstenaars
MA 27 april - 9u30 - 12u30 - Gent (locatie volgt)
WO 29 april - 9u30 - 12u30 - Brussel (Ferraris - Koning Albert II laan 20) (ENGELS)
MA 4 mei - 9u30 - 12u30 - Antwerpen (deSingel - Desguinlei 25)
VR 8 mei - 9u30 - 12u30 - Hasselt (VAC - Koningin Astridlaan 50)
DI 19 mei - 9u30 - 12u30 - Brussel (Ferraris - Koning Albert II laan 20)
DO 21 mei - 9u30 - 12u30 - Antwerpen (deSingel - Desguinlei 25)
Inschrijven: Deelname aan de infosessies is gratis maar registreren is noodzakelijk. Klik hier voor het inschrijvingsformulier.