NICC

X

NICC is verhuisd naar Brussel

NICC werd in 1998 opgericht in Antwerpen door beeldende kunstenaars. Uit onvrede met de sluiting van het ICC, de eerste officiële instelling actuele kunst in Vlaanderen, bezetten ze het Koninklijk Paleis op de Meir en richtten hier het Nieuw Internationaal Cultureel Centrum op. Gedurende tientallen jaren ontwikkelen verschillende generaties kunstenaars betrokken bij het NICC vanuit de Antwerpse basis een belanghebbend artistiek-inhoudelijk programma en zetten ze zich intensief in als belangenbehartigers voor de individuele kunstenaar.

In het licht van de ontwikkeling van Brussel als internationale metropool en centrum voor de actuele kunsten en kunstenaars, heeft NICC nu besloten haar hoofdzetel naar Brussel te verhuizen.  NICC zal haar activiteiten als non-profitorganisatie voor en door beeldende kunstenaars verder zetten en de belangen van kunst en kunstenaars in sector en maatschappij blijvend verdedigen.

Met de verhuis naar Brussel en de presentatie van het nieuwe artistieke programma maakt NICC haar ambities op een nationaal niveau en aan een breed publiek kenbaar. Tentoonstellingen worden vorm gegeven op een tweemaandelijkse basis in een 24 uur op 7 dagen zichtbare vitrine in de onmiddellijke nabijheid van het Brusselse Zuidstation. Daarnaast zullen er op deze nieuwe locatie op regelmatige basis artist talks door belangwekkende binnen- en buitenlandse kunstenaars plaats vinden. Andere belangrijke programma-onderdelen van de werking zullen dit najaar zowel in Antwerpen als in Luik ontwikkeld worden.

Engagement

close

NICC

NICC